2017 május 27 (szombat)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Pszichoterápia, Pszichológiai tanácsadás
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmark
Pszichoterápia 

altPszichoanalitikusan orientált pszichoterápia
Alapja: Az analitikusan orientált (pszichodinamikus) pszichoterápiák elméleti alapja a pszichoanalízis. Feltételezik, hogy az ember korai tapasztalatai, élményei nagy jelentőségűek a további életében is, és ha ezek az élmények negatívak, akkor elfelejtődnek ugyan, mégis komoly elakadást vagy kellemetlen tüneteket okozhatnak.
Célja: A nem időhatáros pszichoterápia célja az életvezetési nehézségek, pszichés tünetek hátterében álló rejtett lelki tartalmak, konfliktusok feltárása és feldolgozása.
A módszer "beszélgetős" pszichoterápia, a két ember közötti kapcsolatra alapoz. Heti egy vagy két alkalommal, szemtől szemben ülő helyzetben történik, a kliens feladata, hogy beszéljen minél nyíltabban mindarról, ami foglalkoztatja, a pszichoterapeuta pedig olyan megjegyzéseket tesz és visszajelzéseket ad, amelyek segítenek megérteni a rejtett összefüggéseket. A lépésről lépésre történő, érzelmekben is átélt felismerések egyre szabadabb és örömtelibb életet tesznek lehetővé.

Rövid dinamikus pszichoterápia

altAlapjai: A rövid dinamikus pszichoterápia alapja szintén a pszichoanalitikus személyiségelmélet és kutatás, tehát a rejtett tudattalan összefüggések feltárásától és tudatosításától várja a pszichés tünetek feloldását. Módszer: szintén beszélgetésen alapszik, de időhatáros, ami azt jelenti, hogy a kliens és a terapeuta viszonylag rövid időtartamban, 20-25 alkalomban állapodnak meg. Ez 3-6 hónapot jelent, attól függően, hogy heti egyszeri vagy kétszeri találkozásról van-e szó.
Célja: Akkor érdemes rövid dinamikus terápiát választani, ha egy meghatározott probléma van a fókuszban, amely meghatározza a terápia témáját. (Ezért nevezik fókuszterápiának is.) Ez lehet aktuális gyász, leválási nehézség, egy pszichés tünet, stb.

Pszichológiai tanácsadás

Életvezetési tanácsadás

altA pszichológiai tanácsadás egy aktuális probléma, konfliktusos helyzet átgondolását és feldolgozását jelenti az önismeret fejlesztése által. A pszichológiai tanácsadás során új szempontokat, tanácsokat kaphat, és a megoldáshoz szükséges készségeket sajátíthat el, segítve ezzel az aktuális helyzet pozitív kimenetelét.

Mikor javasolt a pszichológiai tanácsadás?

  • Ha valamilyen fontos döntés előtt szeretne tisztábban látni
  • Ha van olyan dolog, amiről a környezetében nem tud beszélni, de szívesen megosztaná valakivel
  • Ha egy adott probléma, legyen az munkahelyi vagy magánéleti, olyan jelentősé válik, hogy zavarja ezzel az életvitelét.
  • Ha gyakran él át erős érzelmi konfliktusokat, feszültségeket Ha a tartós stressz miatt nem tud kikapcsolni, aludni sem
  • Ha lehangoltnak érzi magát, szorongást él át
  • Ha testi tüneteket tapasztal (fejfájás, fáradékonyság, koncentrációs nehézség)
Hogyan segít?
A pszichológiai konzultációk során történő megnyílás, a felmerülő kérdések, külső figyelem és visszajelzések, és alkalmanként a relaxáció segíti a feszültségoldást és a hatékony megküzdést. Így lehetőség nyílik a probléma feldolgozására és a helyzet rendezésére.

Pályaválasztási konzultáció

altMiben segít?
Tanácstalannak érzed magad a jövődet illetően? Nem tudod, hogy merre tovább? Nem jól érzed magad a jelenlegi helyeden? Váltani szeretnél? Akkor várunk az egyéni konzultáción!

Kiknek ajánljuk?
Lehetsz középiskolás, főiskolás, egyetemista, álláskereső, pályakezdő vagy pályamódosító, gyere el, ha szívesen átbeszélnéd a helyzetedet egy szakértővel!

Hogyan segít?
Felmérjük a képességeidet, beszélgetünk az érdeklődési területeidről és az elképzeléseidről, valamint átgondoljuk az eddigi tanulmányi pályafutásodat, illetve az egyes szakmai területekre vonatkozó tapasztalataidat.

Autogén Tréning

altAz autogén tréning egy olyan önszabályzó, készségfejlesztő módszer, melynek sikeres megtanulásakor és alkalmazásakor regeneráló, frissítő hatása van, önellazításra teszi képessé az embert. 2-3 órai alvást helyettesíthet. Fiziológiailag feszültségcsökkentő, szorongásoldó, pihentető hatású. A stressz okozta zavaró affektusok (pl. idegesség, düh, agresszió, depresszió stb..) kiküszöbölésével pszichésen is kellemes, nyugodt emocionális állapotot eredményez.
Mindezek másodlagos kedvező nyeresége, hogy fokozza a tűrőképességet, és javítja a teljesítményt.
Egyéni vagy csoportos 10-12 alkalmas tanfolyam során egyaránt elsajátítható.
Bővebben a csoportos módszereknél olvashat módszerről és a tanfolyamról.


 
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmark

Elérhetőség

 
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 9-19 óráig, rendelési időpontok és szabad helyek függvényében
Kedves Páciensek!
Március 13-tól 17-ig ZÁRVA vagyunk, de
telefonügyelet mindennap 18h és 20h között elérhető!
Telefonos Bejelentkezés: minden nap 9-18 óráig
Telefon:  +36 1 780 01 20
Mobil:  +36 20 219 98 27

Üzenet küldés

Cím: 1142 Budapest Tengerszem utca 2/A.

Aktuális hírek

Márciusi AKCIÓ!

CIRKÓNIUM KORONA és KERÁMIA KORONA most 15%-30% kedvezménnyel a BalanceMED3 Fogászaton!
 
Bővebben...
 

Színes Fogszabályozás AKCIÓ. 20% kedvezmény. Színes, egyedi, hatékony!  A stílust havonta válthatod! Kérjen díjmentes konzultációt a BalanceMED3 fogászati rendelő fogszabályozó szakorovosához, Dr. Klement Orsolyához.

Bővebben...
 

Útvonal

Nyitólap PSZICHOLÓGIA Szolgáltatásaink Felnőtteknek, kismamáknak Egyéni terápia, tanácsadás

Partnereink

 

Ayurveda_Referencia_Fogszat_log 

Integrált Fogászat Zuglóban

A BALANCEMED3 fogászati szolgáltatása egy helyen nyújt integráltan teljes körű fogászati szolgáltatást, s mindez a legújabb technológiával és professzionális teamben dolgozó szakemberek közreműködésével valósul meg, rövid határidővel, megfizethető áron és kellemes környezetben.