2017 május 27 (szombat)
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Komplex iskola előkészítő
-
az első iskolai évek sikeréért, a kudarc élmények visszaszorításáért, az örömteli tanulásért...
Jelentkezési határidő: 2013.október 7.
Első alkalom: 2013. október 14.
Csoporthoz való csatlakozás folyamatosan lehetséges! 
Iskola előkészítő célja

Iskolai_elokeszito


Komplex felkészítés az iskolakezdésre, 
hogy a gyerekeknek az iskolakezdéskor minél kevesebb nehézséggel kelljen szembe néznie, a lehetséges kudarc élmények kialakulását minimálisra csökkentsük, és ezzel szemben magabiztosan, felkészülten, csalódások nélkül, örömmel és tanulási kedvvel kezdje és folytassa az iskolát. Mindezt a szociális, érzelmi, mozgásos és értelmi fejlődés megfelelő érettségének elérésében, az alábbi célkitűzések megvalósításában látjuk:

 1. Tanulási képességek megfelelő szintű fejlettségének elérése személyre szabottan (5-7év)
 2. Feladathelyzet gyakorlása, feladattudat erősítése
 3. Örömteli tanulás iránti belső motiváció serkentése
 4. Önbizalom erősítés, magabiztos feladatmegoldási attitűd segítése
 5. Önálló munka iránti vágy, öröm, motiváció serkentése
 6. Csoporthelyzet, csoportmunka, kooperáció gyakorlása
 7. Figyelem, rugalmas feladatmegoldási és gondolkodási készség fejlesztése
 8. Óvodai rendszerből az iskolai szabályrendszerbe történő alkalmazkodás segítése
 9. Tanulási részképességek gyakorlása

Iskola előkészítő csoport indulásának menete

1. Ingyenes szülői konzultáció a jelentkezést követően, amely lehetőséget nyújt az ismerkedésre, motivációk, fejlődési irányok, célok, esetleges problémák feltérképezésére, és a lehetséges segítő formák javasolására.

2. Tanulási részképességek, készségek felmérése.(5-7év) (A felmérés díjának 70%-a jóváírásra kerül a csoportos foglalkozások kifizetéséből.)

3. Egyéni fejlesztési terv és a kiscsoportos foglalkozások megindítása, amelyen az alábbi területek közül az adott gyermeknél támogatást igénylő területek kerülnek fókuszba, de komplex, átfogó mindenre kiterjedő szemléletben.


Iskola előkészítő fejlesztési területei lehetnek
iskola-elokeszito2
 
1. Vizuális észlelés fejlesztése
2. Auditív észlelés fejlesztése
3. A kereszt csatornák fejlesztése (pl. látott, hallott információk összekapcsolása)
4. Időészlelés
5. Szerialitás (sorrendiség)
6. Mozgás fejlesztés – nagymozgás koordináció
                                    - finommotorika, grafomotorika
7. Vizuális, verbális emlékezet fejlesztése
8. Figyelem koncentráció fejlesztése
9. Nyelvi készségek fejlesztése

Iskola előkészítő csoport keretei

Kettős vezetésű kiscsoportos foglalkozások heti 1-2 alkalommal, 1,5-2 órában, személyre szabott fejlesztéssel, játékos formában. Az egyéni fejlesztési terv mentén történő haladás érdekében egyszerre szükséges a gyerekekre irányuló egyéni figyelem és a csoportdinamika mederben tartása, amely mindenképpen két szakembert igényel. Fenti összetett célkitűzések követését két komplex szemléletű szakember sokrétű tapasztalata és párhuzamosan zajló összehangolt mukája teszi lehetővé.
A foglalkozások egy arra alklamas világos, vidám hangulatú csoport teremben folynak, amely mozgásos feladatokra is lehetősget nyújt. A családias előtérben frissítők vagy tea kíséretében az igény szerinti rövid pihenők is megtarthatók.

Iskola előkészítő foglalkozások vezetői

Az iskola előkészítő foglalkozások vezetői képzett szakemberek:iskolai elokeszito csoport
Bárányné Becski Ágnes sok éves óvodapedagógusi, majd pszichológusi tapasztalattal, fejlesztési és INPP mozgásterápiás tapasztalattal rendelkező pszichológus-pedagógus;
Furmann Zsuzsanna iskolai, óvodai, nevelési tanácsadói tapasztalattal rendelkező gyermekpszichológus. Emellett családterápiás, gyermek pszichodráma vezetői képzettséggel és zeneterápiás tapasztalattal rendlekezik.
Különösen a 4-7 éves korosztállyal folytatott munkában van nagy tapasztalatuk, így megbízható szakértelemmel, felkészültséggel és rendkívüli odaadással vezetik a konzultációkat, szűréseket és iskola előkészítő foglalkozásokat.

Iskola előkészítő foglalkozások díja: nettó 3.000 Ft/alkalom.

Miért fontos az iskola előkészítés?

1. A 3-7 éves időszakban az öröklött adottságokon alapulva jelentős biológiai, idegrendszerei érés megy végbe. Ebben az időszakban fejlődnek legintenzívebben az írás, olvasás és számolás elsajásítátáshoz szükséges tanulási képességek.

2. A környezet megfelelő tevékenységek biztosításával, szervezésével és szakemberek bevonásával segítheti ezt a fejlődést, melynek eredményeként mentálisan és szociálisan alkalmassá válik az iskolai életre, tulajdonképpen iskolakészült, iskolaérett lesz.

3. Éretlenség esetén az első kudarc élmények és az önbizalom hiány tovább nehezíthetik az iskolakezdést, a tanulási kedv és motivációk kialakulása alábbhagyhatnak. Ezért még 5-7 éves korban érdemes segíteni az idegrendszei érést.

4. Az iskolai elvárások és a teljesítmény terhe előtt, tét nélkül találkozhat a gyermek az első feladathelyzetekkel, hogy megfelelő támogatást kapjon az indulásig.

5.  A tanulási képességek kibontakoztatását nagyban befolyásolják a testi-mozgásfejlődési érettség és olyan pszichológiai tényezők is, mint társas-szociális érettség, érzelmileg biztonságos kiegyensúlyozott családi háttér, életkornak megfelelő érzelmi fejlődés és a személyiség érettsége.

6. Többnyire a szülő ismeri a legjobban gyermekét, mégis szülőként gyakran nehéz meglátni, hogy milyen területen van szükség támogatásra, illetve mivel tudja pontosan segíteni gyermekét az iskolai alkalmasság elérésében.Szakemberként is csak célirányos vizsgálattal mondható meg, hogy minden területen megfelelően alakul a fejlődés. Jó képességű gyerekek gyakran kompenzálnak, elrejtik hiányosságaikat.

7. Nem könnyű felismerni milyen szempontok alapján érdemes iskolát és pedagógust választani a gyermek képességeihez és személyiségéhez.

8. Ezekre a kérdésekre tudnak az iskola előkészítő szakemberei tanácsadással, állapot felméréssel, és szakszerű komplex felkészüléssel segítséget nyújtani.

Jelentkezés iskola előkészítő foglalkozásokra itt.

 

Elérhetőség

 
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 9-19 óráig, rendelési időpontok és szabad helyek függvényében
Kedves Páciensek!
Március 13-tól 17-ig ZÁRVA vagyunk, de
telefonügyelet mindennap 18h és 20h között elérhető!
Telefonos Bejelentkezés: minden nap 9-18 óráig
Telefon:  +36 1 780 01 20
Mobil:  +36 20 219 98 27

Üzenet küldés

Cím: 1142 Budapest Tengerszem utca 2/A.

Aktuális hírek

Márciusi AKCIÓ!

CIRKÓNIUM KORONA és KERÁMIA KORONA most 15%-30% kedvezménnyel a BalanceMED3 Fogászaton!
 
Bővebben...
 

Színes Fogszabályozás AKCIÓ. 20% kedvezmény. Színes, egyedi, hatékony!  A stílust havonta válthatod! Kérjen díjmentes konzultációt a BalanceMED3 fogászati rendelő fogszabályozó szakorovosához, Dr. Klement Orsolyához.

Bővebben...
 

Partnereink

 

Ayurveda_Referencia_Fogszat_log 

Integrált Fogászat Zuglóban

A BALANCEMED3 fogászati szolgáltatása egy helyen nyújt integráltan teljes körű fogászati szolgáltatást, s mindez a legújabb technológiával és professzionális teamben dolgozó szakemberek közreműködésével valósul meg, rövid határidővel, megfizethető áron és kellemes környezetben.